Law-Counsel.com in EnglishLaw-Counsel.com in Romana


   PAGINA PRINCIPALA

   
MISIUNEA NOASTRA

   
INFORMATII JURIDICE
   Afaceri
   
Contracte
   
Proprietate intelectuala
   
Drept de proprietate
   
Dreptul familiei
   
Dreptul muncii

   
AVOCAT ONLINE
   
Cum functioneaza
   
Intreaba avocat
   
Competente

   
LEGISLATIE
   Baza de date a
   Ministerului Justitiei


   
JURISPRUDENTA
   Baza de date a
   Ministerului Justitiei


   
CONSULTANTI

   
CONDITII DE UTILIZARE


LEGAL INFO@Law-Counsel.com
Law-Counsel.com>Informatii Juridice>Drept de proprietate
Copyright 2000-2003 Daliv Group
CASE NATIONALIZATE
Noutati Noua lege privind imobilele preluate abuziv este acum in vigoare!
Cititi
AICI textul legii.
Noutati Procedura de restituire -
ARTICOL


1. Cum poate fi restituit in proprietate un imobil cu destinatie de locuinta trecut in proprietatea statului sau a altor persoane juridice?
2. Care sunt categoriile de imobile trecute in proprietatea statului fara titlu valabil si care pot face obiectul unei actiuni in revendicare prin instanta?
3. Ce se intelege prin "imobil preluat cu nerespectarea prevederilor legale in vigoare la data respectiva"?
4. Ce se intelege prin "imobil intrat in posesia statului fara sa existe o reglementare legala"?
5. Cum poate actiona un proprietar de imobil aflat intr-una din situatiile de mai sus daca imobilul a fost vandut de stat chiriasului?
6. Cum este reglementat raportul dintre proprietarul unui imobil - teren si constructie -redobandit in proprietate si unitatile de invatamant, de asezaminte socio-culturale sau institutii publice care foloseau acest imobil la data cererii de retrocedare?
7. Cum este reglementat raportul dintre un proprietar de imobil -care si-a redobandit in proprietate imobilul - si chiriasul care ocupa efectiv locuinta in baza unui contract de inchiriere incheiat cu fostele societati de administrare a fondului locativ de stat , privatizate dupa 1.01.1990?
8. Care este procedura privind incheierea contractului de inchiriere dintre un proprietar de imobil si chirias in situatiile mai sus aratate?
9. Exista totusi situatii in care nu este obligatorie prelungirea contractului de inchiriere?
10. Care este situatia raporturilor dintre proprietarul ce si-a redobandit proprietea asupra imobilului si a obtinut desfiintarea contractului de vanzare -cumparare incheiat de chirias cu incalcarea prevederilor legii 112/1995 ? Mai poate fi obligat proprietarul sa incheie un nou contract de inchiriere cu fostul chirias?
11. In ce conditii pot obtine proprietarii unui imobil mutarea chiriasilor din spatiile cu destinatia de locuinta pe calea schimbului de locuinta obligatoriu?
12. Ce solutii are fostul proprietar al unui imobil cu destinatie de locuinta, trecut in proprietatea statului, cand este emultumit de solutia data de comisia judeteana sau comisia municipiului Bucuresti la cererea sa privind restituirea imobilului?
13. Ce drepturi au fostii proprietari (sau mostenitorii acestora), cetateni romani, in cazul in care imobilul nu poate fi restituit in natura?
14. Daca pentru imobilul trecut in proprietatea statului fostul proprietar a primit despagubiri, mai poate solicita restituirea acestuia in natura?
15. Ce se intampla in situatia in care imobilul cu destinatie de locuinta a format obiectul exproprierii pentru cauza de utilitate publica anterior datei de 22 decembrie 1989?
16. Ce solutii au fostii proprietari ai unor imobile cu destinatie de locuinta care se considera nedreptatiti de hotararile judecatoresti pronuntate de instantele din Romania cu privire la cererile lor?

Terenuri

1. Cetatenii straini pot solicita redobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor situate pe teritoriul Romaniei?
2. Cine poate solicita reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor?
3. Ce categorii de terenuri pot fi solicitate?
4. Care era termenul de depunere a cererilor privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor?
5. Ce suprafata maxima de teren se poate retroceda?
6. Ce se intampla in situatia in care suprafata de teren preluata a fost mai mare decat cea care, potrivit legii, poate fi restituita in natura?
7. Pot fi recuperate constructiile situate pe exploatatiile agricole si cele de pe terenurile forestiere care fie existau la data cand terenurile au trecut in proprietatea statului, fie au fost trecute in proprietatea statului prin efectul decretului nr. 83/1949?
8. Care este situatia in ipoteza in care au fost deja dobandite anumite drepturi in baza Legii nr.19/1991 sau a Legii nr.169/1997?
9. Reconstituirea dreptului de proprietate se face pe vechile amplasamente?
10. Ce cai poate folosi persoana care se considera nemultumita de hotararea comisiei judetene referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor?

[pagina principala] [misiunea noastra] [avocat online] [legal info] [avertisment legal] [E-mail]
Copyright 2000-2010 Daliv Group. All rights reserved